به گزارش هفت چشمه؛ به نقل از ثامن؛ديشب فيلم يتيم خانه ايران را ديدم، ديدن يک فيلم،خواندن يک خبر يا يک مقاله و يا شنىدن يک موسيقي بدون شناخت از ساختارفرهنگي،اجتماعي وسياسي يک جامعه و يا شيوه فکري يک فرد قابل تحليل نيست،هر محصول هنري بايد با توجه به متن مورد بررسي قرار بايد بگيرد.
معناي اول و واضح اين فيلم استکبار ستيزي و مبارزه باظلم است که اين تفکر با انقلاب هايى در جهان با تحميل و پرداخت هزينه هايي سنگين از هند وآفريقاي جنوبي گرفته تا کوبا و ايران استکبارستيزي يکي از ويژگي هاي بارز انقلاب ها به ويژه انقلاب اسلامي است.
کارگران اين فيلم اين ويژگي انقلابي را با اشاره به واقعه اي تاريخى که گاها از پدربزرگهاي خود درشب هاي زمستانهايي که هنوز دور کرسي نشيني رونق داشت شنيده ايم بيان کرده است،البته آقاي طالبي با استفاده از هنر سينما علاوه بر مستند کردن واقعه ،به روايت واقعه از ديدگاه يک مبارز جنگلي مي پردازد.
اين فيلم در امتداد شعار ملي شدن نفت،روز ملي ۱۳آبان روز ملي اسکبار ستيزى،وشعار مرگ بر انگليس در راهپيمايي ها ونماز جمعه هاا ست يعني واقعيتي برآمده از دل جامعه را به نمايش مي گذارد.

در يتيم خانه ايران اشاره خوبي به عاقبت وابستگي به دشمن به نمايش درآمده است اين فيلم درس دشمن شناسي و پيروي از دلسوزان جامعه را به عنوان رهبران جامعه و به عبارتي پيروي از رهبري را به خوبي بيان مي کند
اين فيلم سرشار از دشمن شناسي داخلي و خارجي است که مي تواند علاوه بر انقلابي ها ، ملي گراهاي واقعي(نه شعاري) را نيز اغنا کند که عاقبت اعتماد به بيگانگان چه سرنوشي را رقم خواهد زد.
قهرمان قصه(ليدرانقلابي) مرد جنگلي بنکدار با تفکر استکبارستيزى وهمراهي مشتي ها وخانواده است و به عبارتي اشاره به وجود رهبر ،بسيجيان و همراهي خانواده هاي شهدا براي پيروزي وتداوم انقلاب و هزينه اي که خود رهبران و همرهان ها آنها مي پردازند دارد، اما باز هم مسير خود را ادامه مي دهند و به پيروزي ايمان دارند ايماني که درديالوگ پاياني ميرزا محمد جواد به اوج خودمي رسد.(مبارزه مي کنيم تا زماني که ديگر فرزندان ما با ديدن سربازان انگليس نترسند)
روايت داستان از زبان پيرزن در مورد فرد نفوذي که سالار جنگل را براي بدست آوردن امتيازات بيشتر به انگليسى ها فروخته بود نشان از نفوذي هاي داخلي دارد که سالهاست به ايران اسيب مي زند آسيب هايي که گاها قابل جبران نيست.

زيرا سيدجواد بنکداربعد از خيانت يک نفوذي، هميشه نگران از نفوذ ، افسرده و بي اعتماد نسبت به برادري که درسفارت هند بود و با روزنامه رعد که نماد مديريت افکار عمومى توسط سيد ضياء بود تا حتي نسبت به خودي هايي که سالها در جنگل در کنارشان عليه استبداد مبارزه کرده بود.
تاريخ يک ملت تجربيات ارزشمندي را پيش روي هر ملت خواهد گذاشت تجربياتي که اگه دوباره روي دهند شايد فاجعه اي بزرگ را دوباره رقم بزنند اما طالبي با زيرکي تمام صفحه اي از تاريخ ايران را به نمايش گذاشت که مصداق هاي عيني آن را اين روزها ميتوانيم مشاهده کنيم.
اين فيلم در تلاش است عماررسانه اي زمانه شود وبه جامعه هشدار دهد مراقب شگرد هاي نفوذ باشيد ،مراقب باشيد انگليس با حيله هاي جديد وبا پيمان هاي دروغين جامعه، ايران را دوباره يتيم نکند.
يکي از نکات قابل توجه در اين فيلم اين است که با وجود اينکه در تاريخ رخ دادن ماجراي فيلم يتيم خانه رسانه ها چندان گسترده نبودند اما باز هم نقش ويژه اي در نشان دادن چهره مثبت در افکار عمومي داشتند مسئله اي که اين روزها بسيار پر رنگ تر است و روزنامه ها و رسانه هاي انگليسى در جامعه با همان خط مشي در حال مسخ کردن افکار عمومي است.
يتيم خانه ايران بخش گمشده تاريخ ايران را به نمايش گذاشت اما روايت داستان از زبان يک بانوي سالخورده نشان ميدهد هيچ مسئله اي در تاريخ گم نخواهد شد زيرا تاريخ شفاهي يک ملت هرگز با تهديد و زور از بين نخواهد رفت.
يتيم خانه ايران هشدار مي دهد ميرزا کوچک هاي زمان و راه آنها را فراموش نکنيم که اگر فراموش شود دوباره جامعه ايران يتيم خواهد شد هشدارمي دهد که با فريب هاي جديد استکباري و استعماري نوين مراقب باشىم چپاول نشويم، با نشان دادن زرق وبرق وارداتي غرب، اقتصاد مقاومتى در جامعه امروز فراموش نشود.
يتيم خانه ايران به خوبي با بيان يک واقعيت تاريخي نشان داد که علت اين همه بگير وببند ها در دنيا جلوگيري ازگسترش مقاومت انقلابي بر عليه استکبار جهاني است و انگليس در اين فيلم نماد حيوان حيله گرى است که براي از بين بردن باغ ايران از هر سوراخي براي ايجاد فتنه رسوخ خواهد کرد حتي سوراخ قديمي تفرقه بيانداز تا حکومت کني.
طالبي براي اينکه نشان دهد با وجود همه سانسورهايي که در ثبت تاريخ انجام شده مقاومت مردان انقلابي از قيام جنگل و حتي قبل تر ها به نتيجه رسيده و هدف قهرمان قصه به ثمر نشسته است سکانس پاياني را به دستگيري تفنگداران امريکايي در خليج فارس اختصاص مي دهد روزي که فرزندان ايران نه تنها با ديدن سربازان بيگانه نمي ترسند و بلکه اين سربازان بيگانه هستند که جرات نزديک شدن به مرزها ايران را هم ندارد.
انتهاي پيام/م